Wijnhuizen

La Guita

Bodega La Guita is opgericht in 1825 door Don Domingo pérez Marín. Hiermee is het één van de oude sherryhuizen. La Guita is opgericht als familiebedrijf.

In 1900 nam de vraag naar manzanillasherry’s ontzettend toe. Om te zorgen dat iedereen wel betaalde voor deze hooggewaardeerde maar ook prijzige sherry, werd gevraagd of ze wel ‘la guita’ konden betalen. ‘La guita’ betekent in het spaans koord of touw maar wordt ook wel gebruikt als synoniem voor geld. Het gebruik van de term ‘la guita’ zorgde ervoor dat de wijn van de Bodega al snel bekend stond als die van ‘La Guita’.


Omdat deze term zo wijd gebruikt werd, werd door de makers besloten om deze naam te registeren en de flessen herkenbaar te maken door een koord aan de fles vast te maken. Het registeren van het merk bleek een verstandige keuze aangezien deze manzanilla uitgroeide tot de bekenste en meest verkochte manzanilla!


Sinds 2007 maakt de Bodega onderdeel uit van Grupo Estévez. De palomino druiven voor de La Guita komen uit wijngaarden met ‘Albariza superior’, de hoogste bodem kwaliteit volgens in Sanlucar geldende regels.

Website
https://www.grupoestevez.es/


Meer weten over La Guita? Neem dan contact met ons op
[1] 2 3 4 5 6 7 8 9
Oud Reuchlin & Boelen
Röntgenlaan 21
2719 DX ZOETERMEER
Tel: +31 (0) 79 363 48 00
E-mail: info@orbwijn.nl
BTW nr. NL 8114 73 405B01
Volgt u ons al?
  • Volg ons op Facebook
  • Volg ons via Twitter
  • Bekijk ons via LinkedIn
  • Bekijk ons via Pinterest
Hier goede huiswijn.nl Landelijke branchevereniging van Nederlandse wijnimporteurs en groothandelaren.

Home | Contact

Leveringsvoorwaarden

© Oud Reuchlin & Boelen | Alle rechten voorbehouden